Cenușăreasa zilelor noastre

– Uite. Le-am adus. Ce fac cu ele?

Și Zana cea Bună cu bagheta ei magică transformă cele 4 roșii într-o trăsură superbă, roșie, sport, în 2 uși, second hand, adusă din Germania. Trăsură ce a fost condusă de o mătușă, profesoară. Mergea cu ea doar de acasă la școală și înapoi. Dintr-un fir de pătrunjel îi făcu Cenușăresei o rochie superbă de bal pe care scria mare cu litere din paiete colorate, de pe piept până la glezne, Balenciaga. Al doilea fir de pătrunjel îl transformă într-o pereche de șosete albe lungi care să se vadă strălucitor în perechea de sandale făcută din al treilea fir de pătrunjel și cu vocea suavă și plină de emoție îi spuse Cenușăresei:

– Ai mare grijă, Cenusareaso, să te întorci înainte de miezul nopții, înainte de a treia roabă cu șampanie pentru că altfel toată vraja se risipește și o să rămâi singură la masă și eu bani de notă nu am cum să-ți dau.

– Mulțumesc, Zână Bună! Oare cum mă voi putea revanșa față de ține?

– Stai tu fără grijă că de nu-ți iese lipeala o să trebuiască să postezi despre minunile mele, pe Insta și pe TikTok, până la adânci bantraneti.

Și așa cu trăsura care nu troncanea, nu suna, da scotea un fum urât de fiecare dată când o accelera că, nah, era Euro 2, a ajuns la Castelul Prințului. Castelul care era la ieșirea din oraș, cam la 15 minute de strada principala, pe un deal, unde a avut o bunica teren și i-a făcut nepotului 3 camere cu living și bucătărie plus foișor în curte cu grătar pe lemne.

A lăsat trăsura la câteva case distanță că nu a găsit loc de parcare mai aproape și cu grijă a început să calce pe pietrele mai mari din strada plină de noroi și neasfaltată. Când a intrat în castel toată lumea se uita la ea și toti o priveau cu invidie. Era cea mai elegantă și mai frumoasă fată din încăpere.

Nimeni nu a banuit cine e și astfel toate fetele deja prezente au început să-și facă selfie-uri cu ea și să posteze la story citate de genu “Astăzi sunt mai puternică decât oricând #partyvibe”.

Cum a văzut-o Prințul s-a îndrăgostit pe loc de ea și a început să-i promită concedii în Bali, excursii în Indonezia, casă cu piscină în Cluj, baie cu delfinii și alte activități în țările unde avea neamuri mutate inainte de Revoluție. Și cum o sorbea din priviri în același timp în care sorbea un gin tonic, timpul trecea grăbit.

Aproape de miezul nopți când să o sărute, Cenușăreasa o luă la fugă prin cele 2 camere pline, ieși în curte și cu un pas neglijent calcă pe lângă trotuarul din dale de beton și o sanda i se înfipse adânc în mocirlă. De frică să nu se rupă vraja a scos piciorul și șoseta albă se transformă dintr-o singură călcare într-o șosetă pe care niciun detergent nu o mai salvează oricâte combinatii cu balsam ar avea.

Prințul când văzu una ca asta se uită repede împrejur și se reorientă intrând în discuții cu surioară cea slabă și vitregă a Cenușăresei. După două shot-uri a uitat de Cenușăreasa.

Și așa au trăit fericiți amândoi, departe unul de celălalt, până la aproape 45 de ani când s-au reîntâlnit, s-au căsătorit și așa fericirea a dispărut până la adânci bătrâneți.

 

Leave a Comment

Scroll to Top