Punguța cu doi bani

cu propoziții și expresii gata gata să scoată tot ce este mai bun din orice cocoș falnic și fălos. Propozițiile păreau să se lovească de cocoș precum R-ul de Selly, precum munca de Iohannis sau precum pensile speciale de noi toți românii. Hai, gata că ați prins ideea.

După ore de chin și pene pierdute, cocoșul, sătul de șoc și groază fuge de nebun lăsând în urmă un trecut întunecat și un cocoș mai mic care îl ținea blocat în comportamentele din copilărie.

Pe drum dă peste un Mega unde la casă era un nene care-l întreabă: “Doriți punguță?”. Cocoșul respectuos din fire acceptă punguța ca pe un prieten de drum spre nicăieri. Și cum mergea el așa agale apare statul român care pune încă o taxa prin care îi confiscă cocoșului punguța. Trist însă hotărât să nu lase statul să scape o pune de un protes la Victoriei unde ajunge să aibă lângă el agricultorii, transportatorii, constructorii și mulți alții care eraugata gata să creadă că sunt acolo prin propria lor voință.

Și cum cocoșul s-a erijat în lider de sindicat a adunat toate beneficiile aduse de protest și doldora de bani, gras ca un munte sau ca un politician cu ștate vechi se întoarce la moșneagul lui care de când plecase era doar pe yoga și meditație.

Când intră în curte își cheamă moșneagul și-l asigură că e ok să treacă toată averea, toate bunurile pe numele lui…

Baba invidioasă, se spală de masca de față făcută cu avocado și evident, ou și când caută găina s-o trimită-n lume o vede pe gardul moșneagului la braț cu cocoșul.

Si asa, baba și mosneagul, au trăit nefericiți hrănindu-se cu promisiuni și aer din… punguță!

Leave a Comment

Scroll to Top