Donează cu voce tare!

Dacă mă întrebai acum peste 10 ani de zile dacă donez si cum fac asta îți răspundeam cu “dă bani, ajută și taci, nu e nevoie să te știe nimeni. De ce să te lauzi cu asta”. Acum dacă mă întrebi îți spun că fac asta și o spun cu lejeritatea cu care îți povestesc orice din domeniile în care m-am specializat.

Mai există un impediment în a dona și acesta este legat de sumă. Aud de multe ori în jurul meu “aș putea dona doar 50 de lei și nu vreau să îi dau să nu mă fac de rușine”. În donație nu contează suma dacă vrei să faci asta. Contează să o faci. Contează să incepei de undeva. Gândește-te că nu vrei să donezi 50 de lei pentru că îți este frică să nu te faci de rușine. Dacă la fel că tine gândesc 1.000 de oameni asta înseamnă 50.000 de lei care ar putea salva o viață și totuși nu o facem pentru că suma pare rușinoasă. Mai gândește-te o dată.

Când am început să donez mă gândeam o zi poate chiar două în anumite cazuri, ce aș putea face eu cu banii pe care i-am donat. Și căutam foarte multe exemple și situații doar pentru a mă face să mă simt vinovat pentru că am donat sau să mă simt rușinat că am donat prea puțîn. Am scăpat de asta văzând că ajutorul meu contează.

Mai mult de atât încerc permanent să fac asemenea gesturi alături de fiica mea. Am decis împreună să donăm un TV la o casă de copii. Ne-am simțit amândoi extrem de bine pentru că am ajutat. Mai mult, de fiecare dată când facem curat la jucării sau haine, discutăm și decidem ce și către cine donăm.

Sunt convins că, dacă te uiți în camera copilului tău, găsești cel puțin un bagaj plin pe care îl poți dona. Vorbește cu copilul tău și faceți asta. O dată, de două ori pe an dacă se întâmplă acest lucru copilul crește sănătos și o să înțeleagă donația că pe ceva normal. Mai mult de atât o să își facă loc în viață pentru ceva nou. De fiecare dată când ceva nou intră ceva vechi este recomandat să iasă. Gândește-te la asta.

În cercul meu de prieteni spun mereu ce fac, atunci când vine vorba de așa ceva.

Acum câțiva ani de zile discutam cu un prieten căruia nu îi lipsește absolut nimic și chiar are câteva milioane în conturi. A ascultat, a înțeles și a început să doneze sume considerabile care ajută. Mă simt parte din donațiile lui deoarece a început să facă asta la îndrumarea mea.

Acum că ai citit textul poate încerci sentimentul donației. Dacă îl cunoști atunci îți mulțumesc pentru asta.

Donează. Ajută. Fă-o cu voce tare.

1 thought on “Donează cu voce tare!”

Leave a Comment

Scroll to Top