Sport

 

  1. Niciodată nu intra încălțat în saună. Lasă la intrare șlapii, adidașii cu care ai făcut sport sau orice altă încălțare fără de care nu poți trece pragul. În saună intri desculț pentru că vei pune sub picioare prosopul pe care îl ai la tine.
  2. Niciodată, dar niciodată nu întra în saună fără prosop. Nu-ți așeza fundul și picioarele pe băncile din saună direct pe lemn. Pui frumos un prosop lung care să fie atât sub fund cât și sub picioare. Dacă ai doar un prosop mic atunci stai pe primul rând de bănci cu picioarele pe jos. Transpirația din lenjerie BOSS e tot transpirație.
  3. Niciodată. Băi, da niciodată nu îți ștergi cu palmele tot corpul transpirat și arunci cât poți de departe picăturile tale de mascul feroce. Nu suntem la saună să facem slalom printre microbii tăi. Dacă ai ține cont de punctul 2 atunci cu siguranță ai înțelege de ce ai nevoie de prosop în saună. Te ștergi.
  4. Nu ne interesează discuțiile tale cu prietenii. Vorbiți puțin mai încet că deranjați. Dacă urlați, laudele voastre nu ne vor face să le credem și să vă invidiem, ci ne vor face să nu ne dorim veci să fim ca voi.
  5. Nu pui apă peste pietrele încinse fără să întrebi lumea din saună. Repet. Nu e saună ta și nici cadoul primit de tine de la părinți să faci ce vrei și când vrei tu. Arată puțin respect față de ceilalți și așa poate o să credem că te respecți si tu pe tine. Altfel…
  6. Nu faci dus în saună. Nu-ți bagi mâinile în găleata cu apă să te răcorești. Apă aia este strict pentru a o pune pe pietrele încinse. Nu e acolo pentru ca tu să îți speli corpul zeusian.
  7. Înțeleg că vrei să te relaxezi. Și eu vreau la fel. Dar dacă vezi că este aglomerație nu încerca să te întinzi tu pe toată banca să faci oamenii să se simtă prost că tu ești ditamai malacu și tu “așa faci saună”. Vei rămâne singur în saună așa cum cred că ești și în afara ei. Cine să mai încapă de ține…
  8. Nu intra veci cu telefonul în saună. Știm că ai telefon șmecher și că rezistă sub apă și la orice temperatură, însă chiar nu ne interesează video-urile de pe tik tok pe care le urmărești cu sonor tare.
  9. Poate nu ești sociabil. Pot înțelege asta. Dar, bunul simț spune că atunci când intri într-o încăpere saluți și faci la fel și când părăsești încăperea. E o dovadă de respect. Însă dacă ai făcut ceva din punctele de mai sus degeaba saluți că nu are nicio legătură cu respectul.

Sunt doar câteva și sunt de ajutor atunci când vrei să faci saună. Sper să te ajute.

Relaxare plăcută!

 

Leave a Comment

Scroll to Top