Iubeam și încă iubesc cartofii prăjiți cu ouă ochiuri. În fiecare zi când veneam de la școală, acasă mă aștepta o porție de cartofi cu 2 ouă ochiuri și o salată de roșii proaspete din grădina. Oricât de mult mâncam la școală sau orice mâncam, porția asta de acasă încăpea fără nicio problemă. De aici și faptul că până în adolescență, daca voiai sa ma depasesti, era mai bine să mă saridecât să mă ocolești.
Îmi amintesc că în fiecare duminică mâncăm în familie și ceva ce fac și acum este “platoul cu de toate”. Ador să pun pe o farfurie mare din toate câte puțin. Pe vremea respectivă produsele erau toate din grădină și din coteț. Acum mai fentez și cu cele din magazin, dar de câte ori am ocazia profit de tot ce îmi trimit ai mei. Mama se trezea prima și pregătea platoul. Brânzeturi, legume, carne, ouă și erau așa multe și bune toate încât după abia mă puteam mișca. Și ăsta era doar aperitivul. Urma supa făcută la fel din produse naturale, după care mai era și felul principal.
Acum, de fiecare dată când merg acasă, încerc să retrăiesc câte puțin din acele momente foarte frumoase și să mă bucur de tot ce fac ai mei în materie de mâncare. După câteva zile la Bargău plec de acolo cu nevoie de cel puțin o luna la sala. Zilnic.
Ce se întâmplă în bucătăria mamei mele este pur și simplu magie. Așa că tata este că și asistentul magicianului care pregătește scena pentru ca trucul să fie maxim. El are solarul unde ingredientele cresc natural, unde cu multă muncă ies la suprafață produse naturale care dau gustul adevărat al mâncărurilor.
Într-o duminică stând cu ai mei și punând lădiță cu lădiță tot ce mi-au pregătit, în portbagajul mășinii am realizat că sunt singurul care se bucură de așa ceva și m-am gândit că sunt egoist. Poate e de la faptul că sunt singur la părinți sau poate de la faptul că mănânc mult. Așa mi-a venit ideea Laditei cu bunătăți care este o mare apreciere pentru tot ce fac ai mei și care mă ajută și pe mine să păstrez o anumită greutate că nu o să mai mănânc așa mult.
Eu te invit să încerci să vezi dacă suntem pe același gust. Poți încerca asta foarte simplu. Ma suni si comanzi lădița care se potriveste. Ai pe Facebook detaliile așa că un like acolo si un share evident că mă ajută.
Iti spun eu, dacă în bucătărie nu ai pastă de ardei gras, pastă de ardei gras cu ardei iute, carne și cârnați la borcan, castraveți murați, conopidă murată, ardei iute murat și alte bunătăți de pe Valea Bârgăului, înseamnă că ceva lipseste 🙂
Primele lădițe cu bunătăți se fac în octombrie pe bază de comezi și se livrează personal pe traseul Bistrița – Cluj Napoca – București, pe valea Oltului 😊
[Best_Wordpress_Gallery id=”25″ gal_title=”Ladita cu bunatati”]