Back to School

Vorbim de prezența preotului și a polițistului în școli și îi ironizăm că sunt acolo, dar tot noi punem ceva roșu în ghiozdan să nu cumva să ne deoache cineva copilul, când se aerisește la școală îi spunem să își pună vată în urechi să nu îl tragă curentul, nu îl lăsăm să se întoarcă din drum după caietul uitat acasă că o să îi meargă rău toată ziua și dacă cumva în drum spre școală vedem o pisica neagră facem 3 cruci cu limba în gură, 3 pași înapoi și scuipăm de trei ori mai ceva ca la testele covid pe bază de salivă.

Cât despre prezența polițistului va spun doar că în foarte multe cazuri parinții au remarci de genul „vezi că vine polițistul dacă mai faci asta”, „te duce nenea plitistul dacă nu încetezi” sau „vezi poliția? Ai grijă că te iau”. Copiii cresc cu frică de poliție și înțeleg că dacă își permit să gândească „înafara cutiei” o să fie acolo poliția și o să ii ducă. Ei trebuie sa fie cuminti si sa faca doar ce li se spune. Așa că în loc să aibă încredere și să ceară ajutorul atunci când este nevoie vor crește cu frică de autoritate.

Cât despre primar, hai să fim serioși, atâta timp cât ne înghesuim să luăm tot ce se oferă gratis și frumos ambalat în culoarea partidului din care face parte e dreptul lui să fie acolo. Așa cum noi ne rupem în figuri pe muzica trupelor plătite din banii noștri la zilele comunei și el are dreptul să se bucure de aglomerația de început de an. Evident plătită tot din banii noștri.

Hai, griji de voi. Fiți cuminți și Doamne ajută!

Leave a Comment

Scroll to Top