Determinare

Poza din stânga este din octombrie 2021 și poza din dreapta de astăzi!

Textul din 2021

Obișnuiesc să cumpăr flori din supermarket. Acele flori mici cu câte două frunze care rezistă câteva săptămâni. Mereu mă gândesc că le dau o șansă!

Îmi place să le îngrijesc și să le văd cum cresc. În ciuda a tot ce făceam niciuna nu a rezistat.

Am reușit.

Floarea din poză e cumpărată de mai bine de un an și jumătate (ghiveciul mic și gol e cel în care era când am cumpărat-o). În tot acest timp a stat în balcon la temperaturi cu minus și în casă la plus 23 grade. O ud o dată la 3 săptămâni, atunci când ajung la Cluj.

De fiecare dată când intru în casă după o perioadă lungă mă aștept să o găsesc ofilită. În schimb ea crește, se adaptează mereu, mă așteaptă cu câte o frunză nouă de fiecare dată când ajung acasă. Indiferent de mediu sau condiții ea crește. Cu apă puțină.

Îmi e foarte dragă. Nu pentru ce fel de floare este ci pentru modul în care se adaptează și nu renunță în condițiile date.

Când o văd mă gândesc la ce simplu poate să fie să trăiești fericit și să îți croiești drumul în viață indiferent de condiții, temperatură, mediu, anotimpuri, hrană, greutăți.

Și foarte important este să înțelegem cât de mult contează să ai pe cineva care să creadă că poți și să te susțină în dezvoltarea ta indiferent de condiții.

Floarea asta a devenit un model pentru mine și îmi doresc să capăt puterea ei, voința ei de a merge mai departe și adaptabilitatea pentru orice mediu înconjurător.

Ceea ce vă doresc și vouă.

Tu cui îi mulțumești astăzi pentru că te susține necondiționat?

 

Leave a Comment

Scroll to Top