Poveste din Downtown

De ce vă spun toate astea? Este simplu. Prin octombrie, anul trecut, am descoperit că pot avea o relație bazată pe încredere, profesionalism și rapiditate cu niște oameni foarte faini, care la rândul lor sunt mega pasionați de tot ceea ce fac.

Mă duceam ca tot omul la cumpărături după job. Ținând cont că am descoperit lejeritatea cumpărăturilor zilnice la Mega din Platinia, deoarece ai cam tot ce vrei și nu stai mult la coadă, uzez destul de des de acest loc pentru ce am nevoie. Nu, nu despre Mega și nici despre Platinia nu vreau să vă povestesc. Are legătură locația cu oamenii frumoși cu care m-am împrietenit, deoarece acolo i-am găsit și acolo îi găsesc de fiecare dată când am nevoie. Fiind la Platinia, parcat frumos, lejer la subsol îmi dau seama că urma să am un eveniment la muncă și eram netuns și cu barba așa cum e ea mai rea – nici mare, nici mică , realizez că în Platinia există Downtown Beauty.

Mai auzisem de ei, dar nimic mai mult decât că “e salonul din Platinia”. Repet, sunt conservator și îmi place să merg la sigur, dar de data asta am zis să mă las pe mâna unor “necunoscuți”, iar motivul e clar: aveam nevoie urgentă să fiu tuns și aranjat și nu mai puteam emite pretenții. Mă duc sus, temător, cu gândul că sigur mă vor refuza pentru că nu aveam programare, că nu am sunat, că nu e scaun liber, că etc. Într-un fel, sentimentul acesta mă liniștea, deoarece parcă voiam un refuz. Ei bine, nu am avut parte de unul. Ba mai mult, încă de la intrare am observat ceva frumos: la recepție, pentru prima dată când am intrat într-un loc ce oferă servicii de genul, fata de acolo s-a ridicat în picioare să vorbească cu mine.

Două scaune de barber, multe alte scaune unde am dedus eu că se coafează, pentru că pe trei dintre ele erau fete super happy – zâmbeau și aveam sentimentul că se simțeau bine că sunt acolo. În spatele scaunelor de barber, o fetiță cu mama ei își făceau manichiura. Întreb frumos și respectuos dacă cineva mă poate tunde și pe mine și să îmi aranjeze cât de cât barba și asta cât de repede, căci sigur nu am cum să mai revin dacă plec din Platinia. La fel de respectuos fata caută în programări și îmi spune că în 10 minute se eliberează un scaun și că, până vine următoarea programare, sunt eu cel ce se poate bucura de tuns, spălat și aranjat.

No, amu` chiar trebuie să mă dau pe mâna lor, fapt ce s-a dovedit a fi cea mai bună decizie de ceva vreme încoace. Iese domnișoara de după masa de la recepție, îmi ia haina și o pune la garderobă, iar pe mine mă încearcă alt sentiment de surprindere plăcută și, ca să fiu dat pe spate complet, mă întreabă: ”Vă pot servi cu un ceai, o cafea sau altceva de băut?” Mă gândeam deja că ”ăștia vor ceva de la mine de sunt așa drăguți”, dar nici gând de așa ceva. E vorba doar despre profesionalism și plăcerea de a te avea acolo.

Mă așez frumos cu cafeaua în mână și arunc priviri peste tot, fiind plăcut impresionat de ce vedeam. Lumea se manifesta de parcă era într-un mediu familiar. Am început să mă destind când am auzit poveștile celor de la barber. Credeam ca sunt prieteni, clientul și tipul pe care îl tundea, dar nu mică mi-a fost surprinderea să aflu că și clientul dinaintea mea se afla pentru prima dată acolo. Termină cu tipul din fața mea, râd, se salută respectuos și prietenește, pleacă tânărul și urmez eu. Mă așez și, de aici…. o super experiență. Totul s-a întâmplat exact cum am vrut eu, pe fundalul unei discuții interesantă în care am aflat detalii despre salon și serviciile de acolo.

La final, tuns, spălat și aranjat păr, plus aranjat barba ( barba mea e ca și cum nu ar fi, dar rebeliunea ei își spune din când în când cuvântul). Plătesc, las bacșiș, că am fost super mulțumit, și plec. Ajuns acasă, îi povestesc experiența soției cu aceeași sinceritate și detalii. Mirată că m-am lăsat dus de val și am avut curajul să încerc ceva nou, mă tot interoga cu întrebări referitoare la ce mai e pe acolo, cum e, ce servicii au etc. Abia apoi am realizat că am reușit să o impresionez și, ca să duc asta mai departe, mintea mea a clocit o idee frumoasă pentru a o surprinde plăcut.

Dimineața, în drum spre job, direct caut pe Facebook pagina salonului și sun cu gândul de a-i face o surpriză soției. Dau binețe când mi se răspunde și adresez întrebarea evidentă: ”Pot achiziționa un gift voucher pentru a surprinde pe cineva?” ”Sigur că da”, e răspunsul, după care urmează detaliile la întrebările mele, multe dintre ele destul de stupide. Program făcut, eveniment reușit la job, așa că mă regăsesc iar seara la Downtown la recepție, cumpărând cadoul pentru soția mea. Mă duc foarte încântat acasă și îl pun discret pe măsuța de la intrare, unde îmi arunc de obicei cheile și ceasul, fără a scoate vreun cuvânt. Nu trec nici 10 minute că și aud din hol: “De asta am ales să îmbătrânesc alături de tine”. Clar. A găsit cadoul și era ce voia. Era în jur de ora 21, dar evident că imediat am auzit din hol – “Bună seara. Oare pe mâine aveți loc pentru o manichiura cu gel și un coafat simplu?”. Nu știu care a fost răspunsul la telefon, dar știu că a doua zi eu am luat-o pe fiica noastră de la grădiniță și am petrecut timp de calitate împreună până s-a întors “the woman” acasă, mulțumită și cu un zâmbet perfect care spunea mai mult decât orice cuvânt.

Acestea au fost gândurile unui bărbat, soț și angajat. Am hotărât să pun pe foaie mereu gândurile și experiențele mele pentru că sunt sigur că mulți oameni ca mine au nevoie de un moment al lor și o oază de relaxare. Eu am găsit-o și am împărtășit-o cu familia, iar acum și cu voi. Sper să aveți parte de aceleași experiențe frumoase ca si mine și să închegați aceleași legături puternice cu niște oameni care își respectă meseria și pun pasiune în munca lor și încredere în oamenii care le stau pe scaun.

Să ne auzim cu bine!

Leave a Comment

Scroll to Top